четвртак, 28. јун 2012.

NAGLUVOST

Napisao Milan Stanić                                                                                                                      


GUBITAK SLUHA

Spoljašnje uvo hvata zvučne talase iz spoljašnje sredine i usmerava ih u slušni kanal, u kojem oni deluju na bubnu opnu i primoravaju je na vibriranje. Vibrirajuća bubna opna pokreće tri tanke slušne koščice, koje su povezana s jedne strane sa njom, smeštene su u srednjem uhu, a s druge strane povezane su sa unutrašnjim uhom.
Vibracije slušnih koščica prenose se na tečnost kanalića puža, tj. organa sluha u kojem se nalaze nervni završeci nalik na dlačice. Kolebanje tečnosti stimuliše ove nervne završetke i oni šalju impulse putem slušnog nerva dalje u mozak. Posledica toga je da vi čujete zvuk.
Gubitak sluha može biti izazvan različitim uzrocima: u prvom redu povredom tankih koščica koje se pokreću istovremeno sa bubnom opnom (gubitak provodljivosti ili otoskleroza), povredom osetljivih nervnih završetaka u pužu ili samog slušnog nerva (gluvoća nerva).
Kada povrede nastaju u strukturama unutrašnjeg uha, gubitak sluha može biti praćen vrtoglavicom i odzvanjanjem u ušima (Menijerova bolest).
Mnogi ljudi sa poremećajem sluha, šumom u ušima i vrtoglavicom pate od prekomerne težine, dijabetesa, visokog nivoa holesterola i triglicerida, srčanih oboljenja, otoka i hipertenzije. Sve su to klasični simptomi viška insulina. Zato je neophodno pridržavati se režima ishrane koji reguliše nivo šećera i insulina u krvi. Treba ograničiti potrošnju skroba i šećera, unositi dodatno 30000-45000 ME beta-karotena, ( naš organizam absorbuje samo do 20% unetog beta-karotena pa je zbog toga potebno unositi vece kolicine kako bi se ishranom prevenirala bolest ili ako je vec nastala da se suprimira ). tokoferola – 400 ME, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i cinka.

BIOKOREKCIJA NAGLUVOSTI


Prva faza – uspostavljanje poremećenog metabolizma i mikrocirkulacije krvnih sudova organa čula sluha.
1. BIOKALCIJUM ZA POBOLJŠANJE RADA MOZGA“: po 1 kapsulu uzimati ujutru, 30 minuta pre doručka, sa 250 ml vode (deca starija od godinu dana, naročito ona koja se ne hrane majčinim mlekom, treba da uzimaju BIOKALCIJUM ZA DECU počev od 1/5 kesice sa 50 ml pročišćene vode, ujutru pre unosa hrane, deca starija od tri godine – ¼ kesice; deca starija od 6 godina 1/3 kesice).

2. BIOCINK“: po 2 kapsule uveče, sat i po nakon večere, popiti sa 250 ml vode (uzimaju ga deca starija od 3 godine po ¼ kesice).
3. HITOZAN“: po 2 kapsule uveče, 30 minuta pre obroka, piti sa najmanje 250 ml pročišćene vode.
4. HOLIKAN“: 2 kapsule jednom na dan 30 min pre jela.
Predviđena doza za kuru: 1,5 mesec.

Druga faza – održavanje normalnog metabolizma u tkivima organa sluha i poboljšanje provodljivosti slušnog puta.
5. „SPIRULINA“: po 2 kapsule 2 puta dnevno, sat i po vremena nakon ručka i večere, piti sa toplim čajem od šipka do 300 ml tokom 7 dana, zatim je dozu potrebno povećati na najviše 5 kapsula jednom dnevno nakon ručka. Ne uzimati kod patologije bubrega. Deci 6-14 god. davati po 1, deci starijoj od 14 god. po 2kaps.  na dan.
6. „VEJKAN“: po 1 kapsulu u popodnevnim satima, 1-1,5 sat nakon ručka, popiti sa 250 ml vode.
7. „KORDICEPS“: po 3 kapsule u 17h ( letnje računanje vremena u 18h), 1-1,5 sat nakon unosa hrane piti sa 250 ml vode. Deca starija od 6 godina – po 1 kapsulu, deca preko 12 godina – po 2 kapsule.
Spoljašnja upotreba KORDICEPSA: 1 kapsula suvog praška rastvara se sa 50 ml sterilnog rastvora vode za injekciju. Po 3-5 kapi 3 puta dnevno unositi u spoljašnji slušni kanal.

Predviđena doza za kuru: 2 meseca.
Trajanje osnovnog programa korekcije: 3,5 meseca.
U toku godine se sprovode najmanje 3 kure lečenja.

Нема коментара:

Постави коментар