четвртак, 28. јун 2012.

DOBROĆUDNI TUMORI MLEĆNIH ŽLEZDI

Napisao Milan Stanić 


Mnoge žene pate od bolnih tumora mlečnih žlezda u toku celokupnog reproduktivnog perioda života. Simptomi se pojačavaju i slabe u skladu sa ciklusom, dok su kod nekih žena simptomi prisutni sve vreme.
Fibrocistitis se sreće kod žena u uzrastu od 30 do 50 god. retko nakon menopauze. U mlečnim žlezdama se obrazuju ciste ispunjene tečnošću kao i tumori, koji umeju biti vrlo bolni, i koji se uvećavaju i smanjuju u zavisnosti od faza ciklusa. Kod mlađih žena češće dolazi do pojava čvrstih tumora, koji se nazivaju fibroadenomi ili mastopatije, po pravilu ne izazivaju posebne bolove, ali ih ne treba zanemarivati.
Dobroćudni tumori ponekad prelaze u zloćudne, i zato je potrebno pokloniti pažnju bilo kojem tumoru mlečnih žlezda. Ne računajte na to da će on proći sam od sebe, i obratite se lekaru.
Svi tumori moraju biti pregledani od strane specijaliste, koji zna da li treba uraditi mamografiju, ultrazvuk ili biopsiju, ukoliko uobičajeno lečenje ne daje rezultate.
Vitamin E olakšava simptome oboljenja kod većine (ali ne kod svih) žena, uključujući pritom i smanjenje veličine i broj bolnih cista pri fibrocistitisu mlečne žlezde i fibromioma materice.
Nezamenljive masne kiseline (pre svega, linolna kiselina) smanjuju bolnu osetljivost grudi u slučaju mastalgije i hronične mastopatije, a takođe smanjuju bol, broj i veličinu cista kod fibrocistitisa mlečne žlezde.
Delovanje ovih masnih kiselina je povezano sa tim što su oni prethodnici „korisnih“ ekozanoida, koji dovode do slabljenja bola i upala. Kombinujući dva različita izvora nezamenljivih masnih kiselina, linolnu kiselinu i riblje ulje u odnosu 1:4, možete ostvariti dobar rezultat.
Deficit joda doprinosi razvoju tumora i cista mlečne žlezde, kako kod životinja, tako i kod čoveka, dok preparati joda čine ovaj proces povratnim.
Obrok sa visokim sadržajem zasićenih masti i visoke kalorijske vrednosti doprinosi razvoju tumora i cista mlečne žlezde, verovatno, usled pojačanog lučenja ženskih polnih hormona. Smanjite kalorijsku vrednost obroka na nivo koji će vam omogućiti optimalnu težinu i sadržaj masnoća u organizmu.
Smanjite unos masnoća kako bi na njih odlazilo 30% ukupne kalorijske vrednosti obroka, i to oko 10% na zasićene masti (masnoće životinjskog porekla, žumance), oko 10% na mononezasićene (maslinovo ulje, riblje ulje) i oko 10% na polinezasićene (kukuruzno, suncokretovo ulje).
Kofein, koji se nalazi U kafI, pojedini osvežavajući napici, čokolada i njoj slična supstanca teobromin, koji se nalazi u čaju, pojačavaju dejstvo različitih žlezda, kao i mlečnih. Pojačana aktivnost bez stimulacije hormona, koji izazivaju proizvodnju mleka, može dovesti do formiranja cista i tumora ispunjenih tečnošću.
Ukoliko bolujete od bolnih tumora mlečne žlezde i materice, potrudite se da isključite iz obroka sve namirnice koje sadrže kofein i teobromin.

BIOKOREKCIJA MASTOPATIJE

Prva faza – čišćenje krvnih sudova, normalizacija metaboličnih procesa i stimulacija imunološkog sistema.

1. ANTILIPIDNI ČAJ: ujutru, sat vremena pre uzimanja hrane sipati na jednu kesicu čaja 500 ml ključale vode i ostaviti da odstoji 15 min, piti malim gutljajima tokom 10-15 minuta u prepodnevnim časovima. Podgrejati preostalu količinu i popiti u popodnevnim časovima.
Ne preporučuje se: trudnicama i dojiljama.
2.  BIOKALCIJUM: uzimati ujutru po 1 kafenu kašičicu na 250 ml vode 30 minuta pre doručka, malim gutljajima.
3.  BIOCINK: uzimati po 2 kapsule uveče, 1,5 sat nakon večere, sa 250 ml vode.
4. BILJNA ESENCIJA ZA MRŠAVLJENJE - TABLETE: uzimati pre jela, rastvarajući u ustima 2 puta po 2 tablete dnevno. Popiti sa 1/2-1 čašom vode.
Predviđena doza za kuru - 1 mesec.

Druga faza – poboljšanje rada jetre i normalizacija funkcija endokrinog sistema.

5.    „VEJKAN“: po 1 kapsulu, trideset minuta pre ručka, popiti sa 250 ml vode.
6.    „HOLIKAN“: po 2 kapsule u popodnevnim satima, 1,5 sat nakon jela, popiti sa 250 ml vode.
7.    „ULJE ŽUTOG NOĆURKA“: uzimati 2 kapsule 2 puta dnevno u toku jela.
8.    „HITOZAN“: po 2 kapsule pre spavanja natašte, uzimati sa čajem – tokom 7 dana, zatim u narednih 10 dana po 3 kapsule, i sledećih 14 dana po 4 kapsule, piti sa 250 ml vode.
Predviđena doza za kuru - 1 mesec.
Trajanje osnovnog programa korekcije - 2 meseca.
U toku godine se sprovode najmanje 3 kure.

Нема коментара:

Постави коментар