четвртак, 28. јун 2012.

ČIR NA ŽELUCU

Napisao Milan Stanić 

Njegova osnovna funkcija – prijem i prerada hrane. Meridijan želuca kontroliše veći deo tela. Najveća aktivnost «Či» energije u meridijanu je od 7 do 9 časova ujutru, kada je najbolje vreme za doručak.
Ukoliko se deluje na ovaj meridijan, mogu se lečiti oboljenja vilice, sinusa, glavobolja i zubobolja, neuritis facijalnog nerva, oboljenja usne duplje, nosne duplje, grla i štitne žlezde, organa grudnog koša i mlečnih žlezda, međurebarna neuralgija, upala zglobova donjih ekstremiteta, a takođe i različiti poremećaji funkcije organa trbušne duplje: gastritisi, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, kolitisi, enteritisi, kile, smanjen i preteran apetit.
Poznato je da preparati za lečenje čira sadrže bizmut, koji deluje lekovito tako što troši rezerve bubrega, pa je u uputstvu ovog preparata navedeno da se ne preporučuje osobama sa obolelim bubrezima. Lečenje po principu TKM se postiže obnavljanjem organizma  i pokretanje prave «Či» energije.
Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu je hronično oboljenje, koje nastaje kada se na zidovima ovih organa obrazuje peptidni čir, kao posledica poremećaja neurohumoralne regulacije i želudačnog varenja.
Čir na želucu je znak da je došlo do poremećaja odnosa između agresivnih faktora u želucu i crevima – preko hlorovodonične kiseline, najvažnijeg enzima varenja – pepsina i žuči, a takođe i odbrambenim mehanizmima sluzokože.
Ove vrste čireva uništavaju sluzokožu i mišićno tkivo, koje se nalazi ispod nje. Mogu neočekivano da krvare, «da izjedu» ceo želudačni zid, puknu i izazovu upalu trbušne duplje.
Čir na želucu je rasprostranjeno oboljenje. Kod muškaraca se češće javlja nego kod žena. Uspešno lečenje infekcije helikobakterijom, smanjili su rasprostranjenost ovog oboljenja.
Razlozi za nastanak čira su raznovrsni – stresovi, poremećena ishrana, pušenje, alkoholizam, dejstvo hemijskih i toksičnih supstanci i dr. Smatra se da je infekcija heliko-bakterijom danas osnovni razlog za nastanak ovog oboljenja.

BIOKOREKCIJA ČIRA NA ŽELUCU

Prva faza – normalizacija izlučivanja kiselina i sekretorne funkcije u gastro-intestinalnom traktu.
1.    «DIGEST» uzimati po 2 tablete 2 puta na dan posle svakog obroka bez obzira na period aktivnog rada meridijana, dobro sažvakati. Popiti sa ½ -1 čašom vode.
2.    «PROPOLIS» 3 puta po 2 tablete otopiti u ustima pola sata pre obroka
Predviđena doza za kuru lečenja – 3 nedelje.

Druga faza – borba s mikroorganizmima
3.    «KORDICEPS» po 2 kapsule ujutru 30 min pre doručka popiti sa 250 ml pročišćene vode.
Ne preporučuje se deci do 6 godina, trudnicama i dojiljama.
4.    «HITOZAN» po 2 kapsule uveče razmutiti (nakon otvaranja kapsule) sa 100 ml pročišćene vode u koju se doda 5-10 kapi isceđenog soka od limuna, piti malim gutljajima u trajanju 5-10 minuta.
Predviđena doza za kuru  – 50 dana.

Treća faza – regeneracija tkiva želuca, povećanje funkcionalne aktivnosti i normalizacija poremećenih procesa razmene.
5.    «BIOKALCIJUM» uzeti po jednu kafenu kašičicu sa 250 ml vode ujutru, 30 min. pre doručka, piti  malim gutljajima.
6.    «BIOCINK» po 2 kapsule uveče, 2 sata posle večere, popiti sa 250 ml vode.
7.    «VEJKAN» po 1 kapsulu, poželjno je od 21 do 23 časa, popiti sa 250 ml pročišćene vode.
8.    «SAN GAO» Način upotrebe: po 1 kapsula 2 puta na dan 30 min. pre jela, popiti s vodom.
Predviđena doza za kuru  – 1 mesec.
Trajanje osnovnog programa – 3 meseca.
U toku godine se sprovode najmanje 3 kure.

Нема коментара:

Постави коментар