недеља, 10. јун 2012.

KAPSULE LEPOTE

Napisao Milan Stanić
Tianshi kapsule lepote Tiens Srbija

S godinama, pre svega na licu, kod žena se pojavljuju žutosmeđe pege. Koža lica postaje suva, gruba i uvela. Žutosmeđe pege su obična kožna bolest koja je povezana sa diskenizijom pigmenta tj. njegovim zastojem i lošim rasporedom na koži lica i drugim, posebno otkrivenim delovima kože.
Zapravo, to su pigmentne pege: svetlo smeđe, žutosmeđe, tamnije ili boje kafe, simetrično raspoređene oko očiju, na čelu, oko nosu ili usana, jasne, glatke, bez neravnina.
One su karakterističan znak poremećaja funkcije žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Ovi problemi se često sreću kod trudnica i dojilja, što je vezano za poremećaj menstrualnog ciklusa zbog povećanja nivoa hormona, pre svega estrogena. Postoji podatak da pacijenti koji imaju ove pege, pate od manjka specijalnih materija V-C, V-E u krvnom serumu.
Tradicionalna kineska medicina smatra da se pojava pega može objasniti smanjenom funkcijom unutrašnjih organa, nedovoljnom cirkulacijom energije i krvi. Naprimer, ako slezina loše funkcioniše, to znači da nema dovoljno energije da bi se krv popela do površine lica, što je već otežano obrazovanjem pega.
Na osnovu ekstrakcije mnogobrojnih vrsta dragocenih lekovitih trava, kompanija „Tjanši“ je napravila kapsule „Ljan Jan“ koje odstranjuju pege na licu, čiste jetru, regulišu cirkulaciju energije, aktiviraju krv.

U sastavu proizvoda su: kineska prorašljika, conioselinum vaginatum, jezgro kajsije, šafranika, anđelika i kineska remanija, koji efikasno aktiviraju unutrašnje lučenje, poboljšavaju cirkulaciju, podmlađuju kožu, otklanjaju pege.

Prorašljika (Bupleurum Chinense DC.) porodica štitonoše
Deo koji se koristi: koren i stabljika.
Svojstva: gorka, ljuta, pomalo hladna, prodire u kanale jetre, žučne kese.
Delovanje: spada u lekovite materije koje leče „površinski“ sindrom izazvan „vetrom“ ili „toplotom“, razgoni i tera toplotu da se povuče, otklanja zastoj u jetri, podiže Jang i reguliše gubitak energije.
Holagogno dejstvo (menja hemijski sastav žuči), podstiče lučenje sokova, antiseptičko, pospešuje zarastanje rana, antipiretičko, jača oslabljeni organizam, pojačava sekretornu funkciju želuca, pankreasa, i jetre. Ima dijaforetičko, diuretičko, anthelmintičko dejstvo. Po mehanizmu delovanja podseća na smilje.
Primena:
malarija, oboljenja jetre i žučne kese (hepatitis, holangitis), groznica, glavobolje i vrtoglavica, lečenje gnojnih rana, impotencija, dermatoze (spolja), koristi se kao antitumorsko sredstvo, kod oboljenja bubrega, helmintoza.
1)      Naizmenična groznica, temperatura kod prehlade i gripa. Naročito je efikasna za izbacivanje patogenog principa iz kanala malog Jang žučne kese kod poluspoljašnjeg-poluunutrašnjeg sindroma, čiji su simptomi naizmenična groznica, neprijatan osećaj u grudima i sa strane, gorušica, suvoća u grlu;
2)      Zastoj energije jetre, poremećaj menstrualnog ciklusa, bolovi u grudima i sa strane;
3)      Praznina energije i njeno opadanje, dugotrajan proliv i ispadanje anusa, spušten želudac i materica;
4)      Malarična groznica.
Sastav: saponini, fitosterini, alkaloidi, taninske materije, karoten, vitamin C.
Kontraindikacije: kamen u žuči.

Conioselinum vaginatum:
Farmakološka svojstva: Spada u lekovite materije koje pokreću krv i otklanjaju zastoj, čime se postiže spazmolitičko dejstvo na zidove krvnih sudova, smanjuje krvni pritisak; resorbuje trombove, smiruje, smanjuje bolove kod neuralgije trigeminusa, ima pozitivan efekat kod sklerodermije.
Karakter i ukus: ljut i topao.
Afinitet prema meridijanima: jetre, žučne kese, perikarda.
Delovanje: pokreće krv, isteruje vetar, analgetičko
Primenjuje se:
  • kod zadržavanja krvi i Či energije kod dismenoreje, bolnih menstruacija, teških porođaja, bolova u stomaku posle porođaja;
  • kod bolova u kukovima i parestezije ekstremiteta;
  • kod povreda praćenih zastojem krvi;
  • kod glavobolja različite geneze;
  • kod reumatskih bolova usled vlage i vetra;
  • kod stenokardije, oboljenja krvnih sudova srca;
  • kod hronične insuficijencije moždanog krvotoka.
Kontraindikacije: ne uzimati kod sindroma prazne vatre praćene prazninom Jin sa crvenilom na jeziku i suvoćom u ustima i kod krvarenja.

Šafranika (Carthamus tinctorius L.) porodica glavočike
Deo koji se koristi: cvetovi.
Svojstva: ljuto, toplo, prodire u kanale srca i jetre.
Delovanje: spada u lekovite materije koje pokreću krv i stabilizuju menstruacije, čini kanale prohodnim; otklanja zastoj krvi i bolove.
Primena:
  1. Zastoj krvi i kašnjenje menstruacija, bolne menstruacije, bolovi u stomaku posle porođaja zbog zadržavanja krvi i energije;
  2. Zgušnjavanje, dugotrajni bolovi u stomaku, rane i povrede, bolovi i otoci kod zakrečenja krvnih sudova;
  3. Mrki osip izazvan nagomilavanjem toplote i zadržavanjem krvi.
Sastav: crveni pigment kartamin, ulje šafranike, renin. U sastavu ulja su – stearinska, palmitinska, arahidonska, lignocerinska, oleinska, linolna, linoleinska kiselina.
Delovanje: diuretik, laksativ, pospešuje lučenje žuči, čisti krv.
Primena: ulje šafranike koristi se isto kao i suncokretovo; gastritis, čir na želucu, entrokolitis, žutica, amenoreja, belo pranje, endometritis, ovaritis, pneumonija, spoljna upotreba kod reumatizma.

Anđelika kineska (Angelica sinensis (Oliv.Diels), porodica štitonoše.
Deo koji se koristi: koren.
Svojstva: slatko, ljuto, toplo, prodire u kanale jetre, srca i slezine.
Delovanje: spada u lekovite materije koje popunjavaju i pokreću krv; reguliše menstruacije, otklanja bolove, vlaži creva.
Primena:
  1. Praznina krvi srca i jetre, bledilo i žutilo lica, vrtoglavice i lupanje srca. To je glavna biljka koja „popunjava“ krv;
  2. Praznina krvi ili propratni zastoj krvi, poremećaji i kašnjenje menstruacije, bolne menstruacije. To je osnovni lek u ginekologiji;
  3. Praznina krvi i zastoj krvi kod uticaja hladnoće, bolova kod uboja i povreda, bolova u zglobovima kod uticaja vetra i vlage;
  4. Apscesi i rane (pokreće krv i otklanja otok i bol, popunjava krv i stvara mišiće);
  5. Dugotrajni kašalj i teško disanje;
  6. Koronarna stenokardija i tromboflebitis.
Sastav: etri, ulja i druge biološki aktivne materije.
Delovanje: sadrži supstance koje stimulišu i potiskuju matericu, ublažavaju bolove, stimulišu jače znojenje, deluju protiv grčeva.
Primena: dismenoreja, hipertenzija, rak, za lakši porođaj, poboljšanje apetita.

Remanija obrađena (Rehmannia glutinosa Libosch.) porodica divlje koprive.
Deo koji se koristi: obrađeni koren (koren remanije se zagreva dok ne potamni, ali pri tom zadržava vlažnost).
Svojstva: slatko, mlako, prodire u kanale jetre i bubrega.
Delovanje: spada u lekovite materije koje popunjavaju krv, „popunjava“ krv i hrani Jin, koristi semenu i stvara koštanu srž.
Primena:
  1. Praznina krvi, koja se manifestuje žutilom i slabošću, vrtoglavicom i titranjem tačkica ispred očiju, lupanjem srca i nesanicom, poremećajem mesečnog ciklusa, odlivom iz materice. To je najvažniji lek koji popunjava krv;
  2. Talasi toplote i „izlomljenosti“ u kostima, noćno znojenje, isticanje semene tečnosti, žeđ usled nedostatka energije jin u bubrezima;
  3. Bolovi i slabost u lumbalnom predelu i kolenima, vrtoglavica i zujanje u ušima, rana pojava sedih usled „praznine“ krvi i semene tečnosti, jetre i bubrega.
Sastav: manit, remanin, šećer, flavoni, jedinjenja gvožđa.
Delovanje: sužava krvne sudove ako se koristi u malim dozama i širi ih prilikom uzimanja većih doza; diuretik, jača ceo organizam, jača oslabljeni organizam, obnavlja krv, proizvodi krv, antitoksično dejstvo.
Primena: dijabetes melitus, tuberkuloza pluća, nefritis, odlivi iz materice, polimenoreja, unutrašnja krvarenja, dizenterija, jačanje funkcije srca.

Kapsule Ljan Jan sadrže vitamine C i E. Vitamin C sprečava oksidaciju i samim tim stvaranje melanina.
Vitamin E sprečava peroksidaciju masne kiseline, i naročito nezasićene masne kiseline, što sprečava obrazovanje pigmenata.
Koristi se za lečenje:
  • pega, pigmentnih fleka;
  • vitiliga;
  • alopecije i ćelavljenja;
  • vaskulitisa;
  • dermatitisa, dermatoze sa svrabom;
  • neurodermitisa;
  • dijateze eksudativno-kataralne;
  • ihtioze;
  • crvenog lišaja, glatkog i perutavog;
  • crvenog vetra kože;
  • psorijaze;
  • seboreje;
  • rozacee (rozikaste akne);
  • sklerodermije;
  • akni;
  • ekcema;
  • epidermofitije;
  • trofičkih čireva;
  • hroničnih oboljenja sistema organa za varenje.

Kontraindikacije:
  1. Kamen u žuči;
  2. Čir na želucu u akutnoj fazi.

Način primene: poželjno je da se preparat uzima u intervalu između 23 do 3 časa. Dozvoljeno je i u periodu aktivnosti meridijana trostrukog grejača od 21 do 23 časa. Ukoliko želite da ciljano delujete na neki organ, onda izaberite vreme aktivnosti meridijana onog organa na koji želite da utičete.
Doziranje: 3-4 kapsule dnevno, u zavisnosti od stepena težine oboljenja.
Trajanje programa: 1-3 meseca
Pakovanje: 60 kapsula.

Нема коментара:

Постави коментар