недеља, 29. јул 2012.

BIOKALCIJUM ZA DECU

Napisao Milan Stanić

Dečiji Biokalcijum No.1 u svetu
Osnovne komponente:enzimolitički kalcijum u obliku koštanog brašna dobijenog od telećih pršljenova (22%),vitamini : iz grupe B, A, D, E, C; mikrelemneti  s većim sadržajem gvožđa i cinka u odnosu na "BIOKALCIJUM OPŠTI";lecitin, taurin, devet nezamenjivih amino - kiselina, oligosaharidi, lipoproteini, ugljeni hidrati, žumance u prahu, punomasno mleko u prahu, sojino mleko u prahu.
Sadržaj kalcijum u 1 kesici - 360 mg.

Svojstva:
1.Kalcijum u prahu , dobijen od telećih kosti odlikuje se po tome što u svom prirodnom obliku sadrži kombinaciju materija koje su potrebne organizmu koji raste; pun je energije koja pomaže razvoju.
     Nedostatak kalcijum u organizmu  malog deteta dovodi do:
     - usporenog razvoja;
     - kasnijeg prohodavanja
     - formiranja četvrtaste lobanje;
     - kasnog izbijanja zuba;
     - vrištanja i grčeva u snu;
     - poremećaja zagrižaja;
     - rahitisa;
     - krivljenje nogu;
     - lošeg sna i znojenja noću;
     - peridičnih bolova u stomaku i grudnom košu;
     - razvoja "kokošijih grudi";
     - slabljenja i tanjenja falangi na prstima;
     - čestih prehlada i drugih oboljenja.
Nedostatak kalcijuma umladosti dovodi do : bolova u kostima u toku rasta; grčeva u udovima,nedostatka imuniteta, brzog zamaranja, slabijeg pamćenja, alergija, akni, poremećaja sna, usporenog rasta, i razvoja.
Lecitin učestvuje u formiranju i rastu omotača nervnog vlakna, doprinosi normalnom psihičkom razvoju, poboljšava proces učenja i pamćenja kod deteta.
Taurin je amino - kiselina koja ne učestvuje u sintezi belančevina  u organizmu. Upravlja radom ćelijskih membrana, zadržava kalijum i magnezijum unutar ćelije,a natrijum - sa spoljne strane, delujući kao diuretik (pomažee izlučivanju tečnosti iz organizma). Taurin jača imuni sistem, jača srčani mišić, stabilizuje srčani ritam, sprečava obrazovanje trombova,štiti od dijabesa, i pomaže varenju.Smiruje simpatički nervni sistem i samim tim otklanja spazam krvnih sudova i smanjuje krvni pritisak, a takođe sprečava razvoj konvulzija i grčeva kod epilepsije i otoka mozga.
U slučaju nedostatka taurina dolazi do oštećenja mrežnjače oka, slabi imuni sistem (taurin povećava aktivnost leukocita  u krvi).Taurin pomaže da se stabilizuje nivo šećera u krvi, učestvuje u stvaranju žuči (održava žuč u tečnom stanju i samim tim sprečava obrazovanje kamena u žuči).Učestvuje u antioksaditivnoj zaštiti.
Nezamenjljive amino - kiseline su neophodne da bi se obezbedilo normalno odvijanje metaboličkih procesa  uorganizmu (rasta,povećanje mišićne mase itd.)u preiodu razvoja. Uovncee amino - kiseline spada histidin.Ova amino- kiselina se nalazi u sastavu mijelinskih omotača nerava, štiti organizam od negativnih dejstava radijacije, pomaže izlučivanju teških metala iz organizma. Deficit ove amino - kiseline dovodi do psihičkih poremećaja, reumatoidnog artritisa, oštećenja slušnog nerva,poremećaja imunog sistema, poremećaja polne funkcije,poremećaja sekrecije želudačnog soka.

Lipoproteini obezbeđuju regulaciju razmene masti.

Žumance u prahu i sojino mleko u prahu predstavljaju izvor vitamina D3 kao i fosfotilil-holina, koji štiti ćelije i zajedno sa lecitinom učestvuje u formiranju njihovih omotača.

Indikacije za primenu kod prevencije oboljenja i kao opšte lekovito sredstvo:
-obezbeđivanje normalnog razvoja skeleta i rasta kod decesvih uzrasta naročito pre početka polnog sazrevanja;
-kod krte kose i noktiju;
-za bolje pamćenje i učenje,za vreme ispitnog roka;
-2 puta godišnje(u proleće i jesen) preporučuje se deci, a posebno onoj koja žive u nepovoljnim ekološkim uslovima uslovima;
-kao sredstvo za jačanje čitavog organizma, za prevenciju rahitisa i anemije usled nedostatka gvožđa;
-kasno izbijanje zuba, zatoj u razvoju dece, ćelavljenje, grčevi, rahitis, kasno prohodavanje, strah i vrištanje u snu,noćno znojenje, slab san, povremeni stomačni bolovi, kokošije grudi, nizak rast;
-u mladosti - grčevi u ekstremitetima, brzo zamaranje i slab san, lošepamćenje, česte prehlade, kašnjenje u rastu i razvoju;
-prevencija karijesa i parandentoze.

Indikacije za primenu kod bolesti u sklopu medikamentne terapije:
-disbakterioza
-kod oboljenja kože (dermatitis,mladalačke akne, ekcemi,neurodermitis);
-kod alergijskih patologija (bronhijalna astma, eksdativna dijateza,alergijska kijavica, sezonski rinitis, konjuktivitis itd);
-vegetativno - vaskularna distonija (pretežno hipersenzitivnog tipa);
karijes, paradentoza.

Kontraindikacije: bolesnici sa fenilketonurijom.

Način primene: uzimati u vreme maksimalne aktivnosti merdijana tankog creva od 13-15 časova, merdijana bubrega od 17-19 časova, ili merdijana trostrukog grejača od 21-23 časa. Trajanje kure: najmanje 14 dana.
      Kod oboljenja izazvanih prehladom (akutna respiartorna oboljenja grip,upalam pluća, angina): uzimati u toku danapo jednu kafenu kašičicu na svakih 2 sata, 6-8 doza na dan u trajanju2-3 dana. Zatim treba preći na uobičajene doze.Treba podeliti na male doze tokom dana.
        Doziranje:
-deca od rođenja do 1 godine u minmalnim dozama: 1/6 kesice ili 1/2 kafene kašičice jednom dnevno,rastvoriti u mlakoj vodi (35- 40 stepeni Celzusijovih) ili pomešati s hranom, najbolje sa  sremskim sirom;
-deca do 3 godine: 1-2 ravne kašičice jednim dnevno;
-deca do 5 godina: po 1 ravnu kafenu kašičicu 1-2 puta dnevno;
Adoloscenti i žene : po 1/2 kesice dnevno.
Kura biokorekcije: 1-4 meseca.
Pakovanja: 10 kesica.

петак, 27. јул 2012.

TIENS-dodaci ishrani: MASAŽNI TEPIH - DOPUNA

TIENS-dodaci ishrani: MASAŽNI TEPIH - DOPUNA

MASAŽNI TEPIH - DOPUNA

Napisao Milan Stanić

 Kaže se da drvo počinje sušiti od korena ,a čovek počinje stariti od stopala.

Stopala su usko povezana s ljudskim zdravljem.Sve bolesti raznih delova tela odražavaju se na određenim refleksnim delovima stopala.Potapanjem tih delova stopala u fiziološkom rastvoru (može se nabaviti u svakoj apoteci) i njihovo masiranje može pridonijeti boljoj cirkulaciji krvi u stopalu,regulisati delovanje unutrašnjih organa čoveka te ojačati telo.Hodanje po Masažnom tepihu deset minuta dnevno metoda je koja  koristi težinu osobe kako bi se masirali osetljivi delovi stopala.Potapanje stopala u fiziloški rastvor i njihovo pojačano masiranje ima dvostruko delovanje.U kratkom vremenu energetski kanali povezani sa osetljivim delovima stopala bit će ponovo prohodni,poboljšat će protok krvi, odstraniti vlagu, otrov i zamućenu životnu energiju Chi, te pomoći da se opusti i oseća energetski i fizički zdravo.
Masažni tepih - Akupresura









 Hodanje po masažnom tepihu pomaže:

-za poboljšanje cirkulacije u telu, bolji metabolizam stanica,jača izlučivanje endokrinih žlezda,jačanje odbrambene funcije leukocita i limfocita itd.;

- u poboljšanju nervnih refleksa,efikasnom zaustavljanju ostalih patoloških impulsa pri unosu u nervni centar,poboljšavaunutrašnji i  regulatorni mehanizam ljudskog tela,aktivira funkcije svih tkiva i organa,oslobađa sve vrste terapeutskih faktora te jača zdravlje;

-poboljšava psihološko terapeutske rezultate,doprinosi psihičkom odmoru i regulaciji ljudskog tela,pomaže u opuštanju tela i duha,poboljšava raspoloženje,jača vlastito samopouzdanje i želju za savladavanjem bolesti,poboljšava optimizam ,otklanja bolesna psihološka stanja kao što su pesimizam i razočarenje itd.

Poređenje:
  Jedan masaža košta minimum 2.500,00 dinara a sa tepihom dobijete stalno masažu za iste pare.
Narudžbine na telefon 062/521-217 Milan.

среда, 18. јул 2012.

JEZERO ĆINGHAJ

Kina

Vode

U Kini postoji mnoge reke čija je ukupna dužina je 220.000 km. Reke Kine čine unutrašnje i spoljašnje sisteme. Spoljašnje reke, među kojima su Jangcekjang, Hoangho, Amur, Biserna reka, Mekong, Nujiang i Jalutsangpo se ulivaju u Tihi i Indijski, a njihov sliv pokriva oko 64% države. Unutrašnje reke pokrivaju oko 36% zemlje, njihov broj je mali, i nalaze se daleko jedna od druge. One se ulivaju u jezera u unutrašnjim oblastima ili se gube u pustinjama i slanim močvarama.
Priroda- Klisura tigra u skoku


U Kini imi mnogo jezera, ukupne površine oko 80.000 km². Postoji i oko hiljadu veštačkih jezera. Jezera u Kini se takođe mogu podeliti na spoljašnja i unutrašnja. Spoljašnja su uglavnom slatkovodna jezera kao što su: Pojang, Dungting i Tajhu. Unutrašnja uključuju slana jezera, od kojih je najveće jezero Ćinghaj. Mnoga jezera u unutrašnjosti su suva, kao što je jezero Lob Nor.



PREZENTACIJA-PREDAVANJE TIENS-TIANSHI PROIZVODA 19.07.2012 GODINE BEOGRAD




Dragi Saradnici!
Pozivamo Vas na prezentaciju TIENS proizvoda sutra 19.07.2012. u 17h u ulici Gavrila Principa 57.
Dođite i saznajte sve o TIENS Prečišćivaču voća i povrća, kojim možete tretirati i meso, frižider, vazduh, kožu lica i tela i još mnogo toga.
Ako želite da ozonom prečistimo meso, voće ili povrće koje ste kupili, javite se u prostorije TIENS-a na 6649-142
( prva 3 Saradnika imaju pravo, zato budite brzi!!!)
Spirulina sa jezera Cinghaj
Takođe, sutra pričamo i o TIENS Spirulini!
Najboljoj Spirulini na svetu!
Dođite da saznate gde se gaji ova Spirulina i zašto je najbolja.
Sve informacije i odgovore na Vaša pitanja pripremila je gospođa Milka Orlić
Čekamo Vas!
Vaš TIENS

AKCIJA TIENS APARATI -OZONATOR-JASTUK TIENS-MASAŽNI TEPIH 10% NIŽA CENA



A  K  C  I  J  A 

... do 25.07.2012.

TIANSHI OZONATOR

TIENS ČAROBNI JASTUK
PREČIŠĆIVAČ ZA VOĆE I POVRĆE  -10%, 15.894 din       MULTIFUNKCIONALNI JASTUK -10%, 7.443 din                         MASAŽNI TEPIH -10%, 2.970 din
MASAŽNI TEPIH
VAŠ TIENS

понедељак, 16. јул 2012.

LETNJA AKCIJA DO 25.07.2012 TIENS TIANSHI-MAJICA ZA LEPŠI IZGLED

 
!!!LETNJA AKCIJA!!!
(do 25.o7.2012.)
TIENS MAJICA ZA 1 DIN UZ SVAKU NARUDŽBINU OD MINIMALNO 50PV
TIENS TORBA ILI KIŠOBRAN 1 DIN UZ SVAKU NARUDŽBINU OD MINIMALNO 100PV
TIANSHI TIENS SET TORBA
VAŠ TIENS

среда, 11. јул 2012.

PREDAVANJE ZNAČAJ I ULOGA KALCIJUMA I CINKA U NAŠEM ORGANIZMU 12.07.2012 GODINE

 
Pozivamo Vas da u četvrtak 12.07.2012. u 17h
prisustvujete predavanju na temu:
 ZNAČAJ I ULOGA KALCIJUMA I CINKA U NAŠEM ORGANIZMU  
   
  • KOJE ZDRAVSTVENE TEGOBE IZAZIVA MANJAK KALCIJUMA I CINKA
  •  ZAŠTO SE KALCIJUM   TALOŽI I U NAMA STVARA KALCIJIKATE: DA LI JE TO VIŠAK ILI MANJAK KALCIJUMA???
NA SVA VAŠA PITANJA I NEDOUMICE ODGOVORIĆE  VAM PREDAVAČ  dr. Gordana Maksović

понедељак, 9. јул 2012.

KOZMETIKA TIME SHADOW PRIME U


TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA

KOZMETIKA

TIME SHADOW PRIME U

TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA

TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA


TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA

Tiens: Prava globalna organizacija.
TIENS je multinacionalna kompanija specijalizovana za prodaju, turizam, međunarodnu trgovinu i E-poslovanje, koja proizvodi dodatke ishrani, proiz­vode za negu zdravlja i lepote, prozvode za domaćinstvo. TIENS korporacija nudi prozvode koji obezbeđuju visok kval­itet života, unoseći zdravlje, sreću, le­potu i blagostanje u preko 20 mil­iona domaćinstava širom sveta. TIENS međunarodni tim je nepobediv na polju istraživanja, inovacija i profesionalizma.
Misija: Osigurati globalnim potrošačima visokokvalitetne proizvode, edukaciju, poboljšanje kvaliteta života i izgradnju harmoničnog međunarodnog društva.
Vizija: Biti predvodnik u industriji di­rektne prodaje.
Vrednosti samog Brenda:
Odličan tim: TIENS poslovanje okuplja milione porodica, i zavisi od uzajamne saradnje i integracije u društvene odnose. Posvetili smo se traženju zajedničkih interesa sa našim članovima. Verujemo u to da ko jednom postane naš član, zauvek ostaje deo TIENS porodice. Stvorili smo koherentne timove, kojima najveću pokretačku snagu daje njihova solidarnost.
Najveća odgovornost: TIENS poslovan­je pokazuje odgovornost prema našim saradnicima i potrošačima. TIENS odgov­ornost se oslikava u mnogim aspekti­ma, odgovornost poslodavaca prema zaposlenima i obrnuto, odgovornost naše kompanije prema društvu. Na TIENS se možete osloniti, postigli smo svoj uspeh pomažući dru­gima. Ovu odgovornost smo nasledili od generacija pre nas i uvek ćemo je čuvati sa zahvalnošću i iskrenošću.
Izvanredne inovacije: Razvoj TIENS-a predstavlja stalnu inventivnost u oper­acijama, načinima poslovanja, proizvodi­ma, menadžmentu i kulturi... Inovativni duh koji je omogućio srodnost među TIENS članovima je upravo i stvorio TIENS.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
– Together We Share -

Prkositi vremenu na poseban način...
TIENS sa ponosom predstavlja TS Prime U – asortiman koji obezbeđuje istinski inovativan i revolucionaran balans kože i njen poboljšan izgled, ostvaren pomoću tradicionalne kineske bioformule, zajedno sa TIENS naprednom biotehnologijom.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Sofisticirana formula sadrži prirodne ekstrakte kineskih biljaka: dud, kora korena belog duda, astragalus, Motherwort, Rhodiola rosea. Ekstrakti ovih biljaka su pažljivo birani da bi zadovoljili pet tradicionalnih kineskih elemenata koji čine ravnotežu. Vatra, Zemlja, Metal, Voda i Drvo su elementi koji čine TS Prime U, oni predstavljaju Tiensovih pet najuspešnijih i najefikasnijih koraka, oni prkose vremenu, i čine program protiv starenja kože.

1. Korak
TS Prime U Gel za čišćenje lica - prvi od 5 važnih koraka u tretmanu Vaše kože. Gel ne sadrži sapun i alkohol- obezbeđuje zaštitu i nežnost, uz efikasno čišćenje i osvežavanje kože, ubrzava  metabolizam kože.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Dok čisti, dragoceni biokaotik sastojci su aktivni, i zajedno sa ekstraktima proteinskih bisera, vraćaju koži izgubljene ključne amino kiseline. Takođe, svileni peptidi oslobađaju i zadržavaju vlažnost u zavisnosti od uticaja spoljašnje sredine.


2. Korak
TS Prime U Tonik predstavlja srž Vaše svakodnevne nege kože. Dubinski hidrira kožu koristeći hranljive biljne ekstrakte lista malajske jabuke - koja ima organske antibiotičke karakteristike, divlji lešnik - prirodno sredstvo za zatezanje i mnoge druge hranljive sastojke.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Ovim tonikom se postiže Jin i Jang ravnoteža. Pomaže u prevenciji starenja otklanjajući slobodne radikale, održavajući ravnotežu Ph vrednosti kože  i čineći kožu otpornijom na alergije.

3. Korak
TS Prime U Antirid za negu oko očiju je formulisan tako da povećava prirodnu sposobnost kože da generiše kolagen. Uklanja tamne kolutove oko očiju i izravnjava sitne bore.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Antioksidant štiti osetljivu kožu od loših uticaja iz spoljašnje sredine pomoću hranljivih sastojaka, učvršćujućih peptida i pomoću ekstrakta algi. Oslobađa kožu i otklanja kesice ispod očiju ugrađujući kolagen i poboljšavajući elastičnost kože.

4. Korak
TS Prime U Dnevna krema pomaže Vašoj kože da sama proizvede prirodan kolagen. Ubrzava regeneraciju, efikasno odbija UV zrake i štiti Vašu kožu.  Ovseni glukan deluje brzo: štiteći kao prirodna barijera od radijacije, pomaže kod smanjenja sitnih bora i eliminiše slobodne radikale.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Koristeći hranljive komponente, uključujući vitamin E i ekstrakte algi, TS Prime U Dnevna krema brzo obnavlja i hrani kožu - zadržavajući vlažnost, poboljšavajući njenu teksturu i smanjujući bore, čini kožu svilenkastom i i predivno sjajnom.

5. Korak
TS Prime U Hranljiva noćna krema sadrži dragocene elemente orijentalnog ulja badema, amino kiseline Methylsilanol Hydroxyproline Aspartat i učvršćujuće peptide. Celom ovom kombinacijom postiže se izvanredan efekat protiv staren­ja kože, koji puni ćelije energijom.
TIANSHI KOZMETIKA Time Shadow Prime U kolekcija TIENS SERBIA
Hranljivi sastojci prodiru duboko u kožu dok spavate, dajući joj vlažnost i čineći je mekom, regenerišu je i obnavljaju, smanjujući sitne bore i vraćajući elastičnost.
Sledeći korak: prkosite vremenu zbog sebe
Zajedno sa Tiensovom posebnom transdermalnom tehnologijom, pet biljnih ekstrakata  rade na podmlađivanju, obnavljanju i zaštiti kože od starenja, pospešujući cirkulaciju, ubrzavajući ćelijski metabolizam, pojačavajući otpornost kože, hidrirajući je i hraneći, eliminišući slobodne radikale.
Na kraju, ovo je napredna kombinacija koja pomaže u stimulisanju regeneracije kolagena - prkosi vremenu i vraća sjaj i mladalački izgled Vašoj koži.
Preduzmite prvi korak i počnite da “prkosite vremenu” – Saznajte kako da već danas testirate Time Shadow Prime U.  KONTAKTIRAJTE ME
062/521-217 Milan

SLEEPING – PRIRODNE TABLETE ZA SPAVANJE



TABLETE ZA SPAVANJE


SLEEPING – PRIRODNE TABLETE ZA SPAVANJE


Osnovni sastav:
SLEEPING - PRIRODNE TABLETE ZA SPAVANJE - TIANSHIKalifornijski mak                               – 100 mg
Espinhiero (bodljikavi glog)           – 100 mg
Hristov venac                                    – 100 mg
Polen                                                  – 100 mg

Svojstva: Ovaj preparat normalizuje san i ne izaziva zavisnost pri dugotrajnoj upotrebi.

Kalifornijski mak se od davnina koristi u narodnoj medicini u mnogim zemljama. Sadrži veliku količinu vitamina C i E, polinezasićenih masnih kiselina, soli magnezijuma i gvožđa. Njegove mogućnosti su izuzetno velike:
  1. Deluje protiv kašlja, doprinosi izlučivanju sluzi, smanjuje napade kašlja kod dece koja boluju od velikog kašlja;
  2. Deluje umirujuće na centralni nervni sistem;
  3. Ima blago uspavljujuće i analgetičko dejstvo;
  4. Ima svojstvo obnavljanja krvi;
  5. Smanjuje lupanje srca;
  6. Pomaže kod dijareje i dizenterije;
  7. Efikasan je kod nekontrolisanog mokrenja;
  8. U Japanu, Egiptu, Čileu i Maroku koristili su ga za lečenje onkoloških oboljenja trbušne duplje, sarkoma, kondiloma i spoljašnih oblika raka.

Glog reguliše funkciju srčanih kontrakcija i širi koronarne arterije. Takođe, deluje smirujuće na centralni i simpatički nervni sistem.
Osnovni sastav: dehidroketehini tipa flavona s niskim stepenom polimerizacije – oligomerni policijanidi, monomerni flavonoidi, biogeni amini, triterpenske kiseline, glikozidi, sorbit, organske kiseline, vitamini C, K, E, karoten, holin, mikroelementi (magnezijum, bakar, cink, kobalt, molibden, hrom, aluminijum, selen, nikl, jod, bor makroelementi (kalcijum, kalijum, gvožđe, mangan).
Svojstva: okrepljujuće, antiaterosklerotičko, antiaritmičko, holagogno, diuretičko, sedativno, spazmolitičko, kardiotoničko, antihipertenzivno.
Mehanizam delovanja: Najvažnija jedinjenja koja uslovljavaju delovanje gloga su flavonoidi i procijanidi. Prvi regulišu energetsku razmenu u srčanom mišiću, a drugi poboljšavaju koronarni krvotok.
Indikacije za primenu: hiperfunkcija štitaste žlezde, hoperholesterinemija, bolesti kardiovaskularnog sistema, oboljenje gornjih respiratornih puteva, epilepsija, nesanica, klimaks, bolesti nervnog sistema, neuroza, glavobolja.
Uticaj na meridijane: srca, perikarda, jetre, žučne kese, mokraćne bešike.

Hristov venac
  1. Ima sedativni (umirujući) efekat na nervni sistem;
  2. Izaziva fiziološki san;
  3. Smanjuje nadražaj velikog mozga;
  4. Otklanja osećaj anksioznosti, straha i ostalih osećaja uznemirenosti;
  5. Smanjuje nervozu, povezanu s predmenstrualnim sindromom i klimaksom;
  6. Efikasan je kod povećane razdražljivosti kod dece;
  7. Koristi se kod postgripoznog arahnoiditisa i alkoholizma.

Polen. U ovom preparatu se koristi koncentrovani ekstrakt mikronizovanog (izmrvljenog) polena.
Polen je osnovna hrana pčela, koji predstavlja muške polne ćelije cvetnica.
Zato specifično svojstvo polena predstavlja aktivnost polnih hormona, Takva hormonska aktivnost i uslovljava prisustvo moćnog anaboličkog dejstva kod polena. Osim toga on predstavlja koncentrat amino-kiselina i hormonalnih peptida. Polen sadrži faktore rasta koji imaju regenerativno dejstvo. Vrednost polena je u tome što on ne stvara zavisnost i uzgredna dejstva, pa se može koristiti u dugom vremenskom periodu.
To je dragocen izvor belančevina (40%) i sadrži čitav kompleks amino-kiselina i masti od kojih su 70% nezamenljive masne kiseline klase omega-3, koje se obično u organizam ne unose u dovoljnim količinama. U polenu ima 25 mikroelemenata (38% težine polena), vitamina (osim vitamina B12) i njihovih prethodnika, enzima, hormona, bioflavonoida, uključujući rutin, koji jača kapilare i pomaže u borbi protiv glaukoma.
Zrnca prirodnog polena imaju čvrst spoljni omotač, koji se brzo razlaže u organizmu pčela, ali se u probavnom traktu čoveka ovaj proces odvija s manjim intenzitetom.
Polen preporučuje veći broj vodećih svetskih naučnika za prevenciju smanjenja radne sposobnosti. Dijeta s polenom obnavlja izgubljenu snagu i pomaže kod dezintoksikacije.
Korišćenje polena dovodi do povećanja glikogena i u skeletnim mišićima, povećava se viskozitet krvi.
Polen nikada ne izaziva alergiju i stvaranje antitela u organizmu.
Kompanija „Tjanši“ je granule polena prethodno obradila radi boljeg „cepanja“ prirodnog omotača, što u velikoj meri povećava sposobnost apsorbovanja polena i omogućuje da se smanji jedna doza.
Polen ima:
  • antiinflamatorno, regenerativno, antimikrobno, imunomodulatorsko dejstvo;
  • detosikaciona, antioksidantna, antihistaminska svojstva;
  • obnavlja normalne funkcije mozga i normalizuje psihičku aktivnost;
  • sprečava i usporava malignu degeneraciju ćelija;
  • doprinosi povećavanju mišićne mase i proizvodnji energije;
  • povećava izdržljivost;
  • normalizuje rad endokrinog sistema;
  • povećava nivo hemoglobina;
  • stimuliše  intelektualni razvoj i rast dece;
  • povećava elastičnost, propustljivost i čvrstoću krvnih sudova;
  • poboljšava rad sistema organa za varenje kod enteritisa, kolitisa, upornih proliva;
  • usporava procese starenja;
  • smanjuje bol, upalu, zaustavlja rast prostatičnog tkiva kod prostatisa, adenoma prostate kao posledica uticaja flavonoida, betasitosterona.
Preporučuje se kod bavljenja teškom atletikom i za brže obnavljanje snage kod drugih vrsta sporta.

Indikacije:
  • poremećaj sna, nesanica, psihičko preopterećenje;
  • migrena;
  • različiti oblici neurastenije, fobije, nervoze, histerije;
  • poremećaj cirkulacije krvi u mozgu;
  • neurocirkulatorna distonija;
  • miokardiodistrofija;
  • glaukom;
  • anemija;
  • intoksikacija otrovima, toksinima, medikamentima;
  • kandidomikoze;
  • prostatis, adenom prostate, smanjenje potencije;
  • varikozno proširenje vena, trofički čirevi potkolenice;
  • klimakterične neuroze, dismernoreja, predmenstrualni sindrom;
  • tireotoksikoza;
  • diskinezija žučnih puteva;
  • epilepsija.

Način primene: uzimati 1-2 sata pre spavanja, dobro sažvakati tabletu i popiti sa 0,5 čaše mlake vode.
Doziranje: po 1 tableta 1 put dnevno.
Trajanje programa: 1-3 meseca.
Pakovanje: 60 tableta, 1 tableta – 400 mg.

недеља, 8. јул 2012.

PROPOLIS

PROPOLIS - IMUNOMODULATOR

Osnovni sastav: ekstrakt propolisa – 200 mg, ekstrakt petrovca – 40 mg, vitamin C – 48 mg.

Delovanje: otklanja upalu grla, čisti usnu duplju, jača organizam.

Kratak opis:
Propolis je materija koju proizvode pčele od polena i sekreta gornjovilične žlezde. Osim svojih osnovnih komponenti – flavona propolisa, takođe je bogat amino-kiselinama, vitaminima, kalcijumom, magnezijumom, cinkom, selenom, gvožđem i drugim mikroelementima (ukupno oko 30 vrsta).
Flavon propolisa ima bakteriostatičko, antiinflamatorno i analgetičko dejstvo, ima antikoagulantna svojstva, stimuliše regeneraciju, poboljšava mikrocirkulaciju. Tablete za žvakanje su efikasne za lečenje zapaljenskih oboljenja usne duplje, grla. Nakon apsorbovanja poboljšavaju imunitet, regulišu sadržaj lipida i šećera u krvi.

Koristi se u lekovite svrhe preko dve hiljade godina, jer:
  1. Ima izuzetno izražen antimikrobni i antiinflamatorni efekat; povećava aktivnost primenjenih antibiotika i u mnogim slučajevima može uspešno da ih zameni;
  2. Ima analgetičko dejstvo;
  3. Jača zid krvnih sudova i ima antikoagulantna svojstva;
  4. Poboljšava mikrocirkulaciju krvi
  5. Stimuliše regeneraciju ćelija;
  6. Sprečava oksidaciju vitamina C;
  7. Učvršćuje vezivno tkivo i smanjuje aktivnost nekih enzima koji izazivaju razlaganje tkiva hrskavice i međućelijskog tkiva;
  8. Ima sposobnost učvršćivanja zubne gleđi; sprečava razvoj karijesa;
  9. Stimuliše funkcije mnogobrojnih žlezda sa unutrašnjim lučenjem, uključujući i timus, nadbubrežne i polne žlezde, normalizuje funkciju prostate i štitaste žlezde;
10.  Jača organizam;
11.  Povećava aktivnost imunog sistema;
12.  Smanjuje osećaj umora i sposobnost zamaranja;
13.  Normalizuje nivo glukoze u krvi.

Petrovac. U Evropi ga smatraju „biljkom pevača“, jer njegov poseban sastav, koji je analogan flavonoidima i taninima, dobro utiče na sluzokožu grla i gornjih disajnih puteva.
Delovanje:
  1. Dobra antiinflamatorna svojstva;
  2. Normalizuje funkciju jetre i slezine;
  3. Smanjuje svrab i peckanje;
  4. Pomaže obnavljanju tkiva kod ekcema i čireva.

Indikacije za primenu:
  • akutne respiratorne virusne infekcije (ARVI), grip;
  • katar gornjih disajnih puteva, laringitis, faringitis, tonzilitis, bronhitis;
  • imunodeficijencija;
  • kožna oboljenja: akne, čirevi, psorijaza, neurodermitis, delimična i totalna alopecija, ekcemi, rane i čirevi koji dugo ne zarastaju, smrzavanje, dekubitus;
  • zapaljenja zglobova i unutrašnjih organa;
  • poremećaji mikrocirkulacije krvi, povećano pucanje kapilara, ateroskleroza;
  • parodontoza i karijes;
  • poremećaj funkcije endokrinih žlezda;
  • upale ženskih polnih organa, erozija grlića materice;
  • oboljenja želuca, bubrega i jetre i pankreasa;
  • hronični umor.

Kontraindikacije:
  • osobe koje ne podnose pčelinje proizvode;
Alergijske reakcije brzo nestaju posle prestanka lečenja.

Način primene:
Uzimati tokom dana kod upala usne duplje i grla, u ostalim slučajevima za vreme aktivnosti meridijana na koji želite da utičete. Bolje je da se tablete ne piju s vodom, već da se dobro sažvaću.
Za lokalnu i spoljnu primenu:
  1. Kod kožnih oboljenja: 1-3 tablete sitno izmrviti, razmutiti u blagom  antilipidnom ili čaju za mršavljenje. Kašu naneti na oštećeno mesto i ostaviti 5-20 minuta (u zavisnosti od osetljivosti kože). Nakon toga isprati  čajem.
  2. U ginekologiji: (samo pod nadzorom lekara i posle kolposkopije) 1-2 tablete sitno izmrviti, napraviti gušću smesu s antilipidnim čajem, kašu naneti na tampon i staviti u vaginu, prethodno isprati antilipidnim čajem (1 kesica na 1 litar vode).
Koliko će se dugo koristiti zavisi od stepena oboljenja. Minimalan broj terapija: 10 puta dnevno ili svaki drugi dan 2 tablete 3 puta dnevno ili po 1 tableta od 6 do 10 puta tokom dana.
Pakovanje: 60 tableta

субота, 7. јул 2012.

ULJE OD BELOG LUKA

ULJE OD BELOG LUKA

El. pošta
Napisao Milan Stanić
Ulje od belog luka
Sastav: ulje od belog luka (70,5%). Biljni glicerin, želatin.
Svojstva: Beli luk spada u najstarije lekovite biljke i ima sledeće delovanje na organizam.
  1. 1. Antibakterijsko i antiparazitsko;
  2. 2. Kardioprotektorno;
  3. 3. Antikancerogeno.
Beli luk je izuzetno bogat belančevinama, mastima, aktivnim biološkim jedinjenjima koja sadrže sumpor, vitaminima (C, E, A, D i vitamini grupe B), mineralima (jod, kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum, selen, silicijum, fosfor), organskim kiselinama, azotnim materijama, glikozidom aliin, fitosterinima, inulinom, etarskim uljem; sadrži veliku količinu fitoncida (prirodnih antimikrobnih, antimikotičkih, antiparazitskih materija) i dr.
Farmakološka svojstva: diuretik, holagog, karminativ, anthelmintik, umereni dijaforetik, spazmolitik, analgetik, sedativ, antimikotik, pomaže zarastanju rana, antitoksično dejstvo, antimikrobno, tonik, antiseptik.
Karakter delovanja: bu energiju slezina, se prazninu želuca, tankog i debelog creva, pokreće krv žučne kese i mokraćne bešike.
Uticaj na meridijane: pluća, želuca, jetre, žučne kese, slezine i pankreasa, bubrega, mokraćne bešike, tankog i debelog creva.
Kontraindikacije za primenu u kineskoj medicini: grip, prehlada, groznica, oboljenja organa za disanje, bronhijalna astma, hronični bronhitis, pneumonija, hipertenzija, ateroskleroza, nesanica, hronični zatvor, kolitis, enteritis, atonija creva, meteorizam, helmintoza, oboljenja jetre, kamen u urinarnom traktu, dijabetes melitus, giht, tromboflebitis, adenom prostate, rak, reumatizam, izostanak menstruacije.

Delovanje na organizam:
  1. Ima jako antibakterijsko dejstvo;
  2. Povećava otpornost organizma na prehlade i druge infektivne bolesti. Pomaže rastvaranje i izlučivanje sluzi, ima bronholitička svojstva;
  3. Reguliše razmenu materija zahvaljujući sumporu koji ulazi u sastav amino-kiselina, posebno taurina. Taurin održava unutrašnju sredinu organizma stabilnom, upravlja radom ćelijskih membrana, zadržavajući van ćelija natrijum, a unutar kalijum i magnezijum, odnosno, on predstavlja prirodni diuretički faktor. Sumpor je sadržan i u biotinu koji je potreban za regulaciju nivoa šećera u krvi, kao i stanja kože i kose;
  4. Ima refleksno i sekretorno dejstvo, povećava apetit, stimuliše rad želuca i creva, pojačava sekreciju želudačnog soka i žuči, suzbija procese truljenja i fermentacije u crevima, pomaže razvoj normalne mikroflore; predstavlja dobar spazmolitik, što je naročito korisno kod proliva;
  5. Regeneriše, obnavlja i podmlađuje tkiva ljudskog organizma. Beli luk reguliše procese vezane za regeneraciju tkiva, pomaže otvaranju i čišćenju pora na koži, poboljšava rast i kvalitet kose;
  6. Čisti zagnojene rane i ubrzava epitelizaciju čireva koji dugo ne zarastaju;
  7. Ima antitoksična svojstva; koristio se još u srednjem veku kao protivotrov kod raznih trovanja;
  8. Fitoncidi belog lika sadrže germanijum, selen i karoten koji usporavaju aktivnost nekih enzima tumora, blokiraju aktivnost hemijskih kancerogenih materija da pretvaraju normalne ćelije u ćelije raka. Štite ćelije organa od oštećenja koja nastaju usled delovanja slobodnih radikala i teških metala;
  9. Beli luk sprečava aterosklerotične promene u krvnim sudovima, dilatira ih, snižava arterijski pritisak, povećava amplitudu i usporava frekvenciju srčanih kontrakcija. Smanjuje nivo lipoproteida male gustine u krvi. Poboljšava mikrocirkulaciju;
10.  Ima diuretičko dejstvo;
11.  Ima antiinflamatorni i analgetički efekat;
12.  Stimuliše polne funkcije;
13.  Pomaže kod klimakterične nervoze praćene glavoboljom i nesanicom.

Indikacije za primenu kod prevencije oboljenja i kao opšte lekovito sredstvo:
  • smanjen apetit;
  • prevencija bolesti gornjih disajnih puteva;
  • smanjena potencija;
  • prevencija malignih oboljenja.

Indikacije za primenu kod bolesti u kombinaciji s medikamentnom terapijom:

  • imunodeficijenta stanja;
  • upale disajnih puteva: bronhitis, traheitis, pneumonija, bronhoektazija;
  • ARVI, grip;
  • bronhijalna astma;
  • dispepsija, meteorizam, disbakterioza, atonija želuca i creva;
  • gastritis sa smanjenim nivoom kiseline;
  • gastroenteritis, kolitis;
  • hronični zatvori;
  • dizenterija, amebiaza;
  • gliste;
  • hronični hepatitis, holangitis, holecistitis hipotoničnog tipa;
  • u kompleksnoj terapiji crevnih infekcija;
  • predmaligna stanja i onkološka oboljenja različite lokalizacije;
  • poremećaj funkcije slezine;
  • rahitis;
  • glavobolje, migrene, nesanica;
  • trofički čirevi, psorijaza, dermatitis, ekcemi, akne, furunkuloza, ćelavost, alopecia areata;
  • klimakterična nervoza;
  • hronično trovanje olovom;
  • reumatizam, artroza, giht;
  • astenija, sindrom hroničnog umora;
  • dijabetes melitus;
  • kamen u urinarnom traktu, otoci donjih ekstremiteta, cistitis.
  • malarija;
  • trihomonadni kolpitis, kandidoza;
  • metabolički sindrom.

Kontraindikacije:
  • akutni glomerulonefritis;
  • komplikacije kod čira želuca i dvanaestopalačnog creva;
  • period dojenja.

Napomena:
  • primenjivati sa oprezom kod epilepsije;
  • kontrolisati nivo glukoze u krvi kod dijabetesa;
  • u vreme trudnoće kod hroničnih oboljenja pre uzimanja konsultovati lekara.

Način primene:
Uzimati za vreme rada sledećih meridijana: pluća, srca, mokraćne bešike, bubrega sa 0,5 čaše vode odrasli: 2 kapsule 3 puta dnevno
Pakovanje: 60 kapsula

AKCIJA SET MACA + ULJE BELG LUKA 05.07-13.07.2012


05-13.07.2012.
Set MACA + BELI LUK - 15%*
PV-15%, BV-15%

Preparat MACA TIANSHI se preporučuje:
  • ženama, posebno posle 45-te godine i u periodu pre i za vreme klimaksa koji se manifestuje glavoboljama, razdražljivošću, nesanicom, osećajem slabosti tokom dana;
  • muškarcima sa oslabljenom potencijom;
  • ljudima koji imaju neuredan način života, kod napornog rada, kod sindroma hroničnog umora, glavobolja, bolova u lumbalnom predelu;
  • osobama srednjih godina sa atoerosklerotičnim oštećenjima krvnih sudova, pritiskom u grudima, otežanim disanjem, otocima donjih ekstremiteta;
  • osobama preko 60 godina sa znacima prevremenog starenja;
  • učenicima i studentima u periodu ispita;
  • sportistima pri raznim opterećenjima;
* REDOVNA CENA 5950,00 DIN,
  AKCIJSKA CENA 5058,00 DIN

Indikacije za primenu  ULJE OD BELOG LUKA kod bolesti u kombinaciji s medikamentnom terapijom:

  • imunodeficijenta stanja;
  • upale disajnih puteva: bronhitis, traheitis, pneumonija, bronhoektazija;
  • ARVI, grip;
  • bronhijalna astma;
  • dispepsija, meteorizam, disbakterioza, atonija želuca i creva;
  • gastritis sa smanjenim nivoom kiseline;
  • gastroenteritis, kolitis;
  • hronični zatvori;
  • dizenterija, amebiaza;
  • gliste;
  • hronični hepatitis, holangitis, holecistitis hipotoničnog tipa;
  • u kompleksnoj terapiji crevnih infekcija;
  • predmaligna stanja i onkološka oboljenja različite lokalizacije;
  • poremećaj funkcije slezine;
  • rahitis;
  • glavobolje, migrene, nesanica;
  • trofički čirevi, psorijaza, dermatitis, ekcemi, akne, furunkuloza, ćelavost, alopecia areata;
  • klimakterična nervoza;
  • hronično trovanje olovom;
  • reumatizam, artroza, giht;
  • astenija, sindrom hroničnog umora;
  • dijabetes melitus;
  • kamen u urinarnom traktu, otoci donjih ekstremiteta, cistitis.
  • malarija;
  • trihomonadni kolpitis, kandidoza;
  • metabolički sindrom.
                                                                                                
VAŠ TIENS